Kontaktirajte nas!   011/3546-067 |  office@dunavauto.co.rs

DUNAV Auto

Tehnički pregledi – prva stanica bezbedne vožnje

„Dunav“ centri, najveća mreža tehničkih pregleda u zemlji

 Svako godišnje doba zahteva adekvatno servisiranje vozila, a jesen je idealno vreme da svog četvorotočkaša pripremite za novu sezonu. S prvim hladnim danima i padom temperature, priprema vozila za bezbedno učestvovanje u saobraćaju neizostavno uključuje odlazak u servis i proveru tehničke ispravnosti automobila. Kompanija „Dunav osiguranje“ u svojoj ponudi, pored obaveznih polisa osiguranja od auto-odgovornosti, nudi mogućnost zaključivanja i drugih vrsta osiguranja za sve nepredviđene okolnosti u saobraćaju: polise auto-kaska, pomoći na putu, osiguranja od auto-nezgode i mnoge druge.

Uz sve mere opreza u vožnji i nezgode koje se dešavaju svakodnevno, trenutak nepažnje može vas skupo koštati. Bilo da ste u nezgodi učestvovali ili ste je izazvali, ukoliko ste vozili tehnički ispravno vozilo, posedovanje auto-kasko polise najlakši je i najsigurniji način da nadoknadite svaku štetu na svom automobilu. Kompanija „Dunav osiguranje“ je od početka godine, samo po polisama za auto-kasko osiguranje, rešila više od 15.300 odštetnih zahteva osiguranika u ukupnom iznosu od oko 1,2 milijarde dinara. Na taj način naši osiguranici su u vrlo kratkom roku po polisama za auto-kasko osiguranje ostvarili pravo na naknadu štete, što „Dunav osiguranje“ visoko rangira na tržištu.

Novi propisi prilikom registracije doneli su veću kontrolu ispravnosti vozila, a u sklopu sistemaDunav auta“, Kompanija svojim klijentima, pored mogućnosti zaključenja polise auto-kaska, nudi usluge tehničkih pregleda. Na skoro 70 lokacija moguće je obaviti registraciju i tehnički pregled vozila, proveriti tehničku ispravnost, zaključiti obavezno osiguranje od auto-odgovornosti ili neku od polisu iz paketa Auto Bonus plus za osiguranje od auto-nezgode ili osiguranje stakala na vozilu. Moderni centri „Dunav auta“ poseduju najsavremeniju opremu u skladu s važećim standardima, dok je visoka obučenost kontrolora na tehničkim pregledima garant zadovoljstva naših klijenata.Auto kasko osiguranje - najsigurnija zaštita vašeg automobila

Osigurajte vozilo za sve slučajeve štete i krađe, u zemlji i inostranstvu

 Priprema vozila za bezbednu vožnju predstavlja jedan od imperativa sigurnosti u saobraćaju. I pored svih mera opreza, trenutak nepažnje može da dovede do nezgode. Šta možemo da uradimo kako bi vožnja bila bezbedna, a automobil pripremljen za putovanja?  

„Najsigurniji način da od nezgode zaštitite sebe i ostale učesnike u saobraćaju, ali i svoje vozilo, jeste da zaključite polisu auto-kasko osiguranja. Bez obzira na to da li ste akter ili samo učesnik u saobraćajnoj nezgodi, polisa auto-kasko osiguranja Kompanije ’Dunav’ omogućava vam da brzo nadoknadite štetu koja je nastala na tehnički ispravnom vozilu“, izjavio je Bojan Raičević, član Izvršnog odbora Kompanije „Dunav osiguranje“.

Kao vlasnik polise auto-kasko osiguranja Kompanije „Dunav“, možete zaštititi automobil od šteta nastalih u saobraćaju, od vremenskih nepogoda, od nezgoda izazvanih nepažnjom ili obešću trećih lica. Auto-kasko polisa „Dunav osiguranja“ omogućava i ugovaranje pokrića za krađu vozila, kao i pokriće za vreme boravka u inostranstvu. Kombinovano auto-kasko osiguranje motornih vozila može se ugovoriti za nova i polovna motorna vozila. Tom polisom vozilo će biti osigurano za slučaj delimičnih šteta i totalne štete, kao i od krađe vozila, u zemlji i u inostranstvu.

„Novi propisi prilikom registracije doneli su strožu kontrolu tehničke ispravnosti vozila. U „Dunav autu”, našim klijentima omogućavamo da na jednom mestu obave tehnički pregled, ovlašćeni servis za popravku vozila, te da zaključe polisu auto-kasko osiguranja“, dodao je Bojan Raičević.

Prilikom ugovaranja polise auto-kasko osiguranja moguće je ostvariti i značajne pogodnosti, koji ovu vrstu osiguravajuće zaštite čine finansijski najisplativijim rešenjem. Višegodišnje zaključivanje polise auto-kasko osiguranja omogućava popust od 10%, dok se za plaćanje premije u celosti odobrava dodatni popust od 10% za fizička, odnosno do 15 % za pravna lica.

Iz „Dunav osiguranja“ poručuju da je moguće ugovoriti i plaćanje premije na rate. Dodatna pogodnost je da za svaku godinu bez prijavljenih šteta, prilikom obnove osiguranja, vlasnik vozila ostvaruje bonus od 10% do maksimalnih 50% od visine premije.

 Više detalja o ovoj vrsti osiguranja može se dobiti besplatnim pozivom Kontakt centra Kompanije „Dunav osiguranje“ na telefonski broj 0800 386 286, kao i slanjem onlajn zahteva za ponudu putem veb-sajta www.dunav.com.

 Krećete na more? Pripremite i svoje vozilo

 

Automobil bi trebalo da proverite pred svako putovanje, a naročito pre nego što krećete na letovanje.

Prosečan put do mora i natrag iznosi između 1.000 i 1.500 kilometara. Nepredviđenih situacija može da bude mnogo, ali bićete mnogo mirniji ako vozilo pre polaska proverite. Šta je neophodno?

      1. Elektrika

Najčešći „letnji“ kvarovi na kolima vezani su za električne agregate i uređaje za hlađenje – zato njih obavezno prekontrolišite. Bilo bi dobro da dopunite i kutiju s rezervnim sijalicama.

      2. Servis

Ako se bliži pregled u servisu koji treba uraditi na svakih 10.000 pređenih kilometara, uradite ga ranije. Auto-mehaničari savetuju i da se pre puta promeni celokupna količina ulja u motoru.

      3. Pneumatici

Od pritiska u gumama zavisi potrošnja goriva, performanse automobila prilikom naglih manevara izbegavanja drugih učesnika u saobraćaju, pešaka, biciklista. Od pritiska u gumama zavisi i dužina zaustavnog puta pri naglom kočenju.

Obavezno proverite pritisak u sve četiri gume, ali ne zaboravite i rezervnu. Najbolje bi bilo da to uradite ujutru ili uveče, kada su temperature niže.

       4. Tečnosti

Sve rezervoare za tečnost u kolima napunite do maksimalne dozvoljene količine, ali ne preko toga. Dakle, treba napuniti posudu za ulje u motoru i menjaču, sipati sredstva za hlađenje motora, ulje za kočnice i tečnost u akumulatoru.

Bilo bi dobro da u kolima imate litar ulja u rezervi, ali i litar destilovane vode, jer se nikad ne zna kada će merač temperature iz nekog razloga preći na crveno.

      5. Prtljag

Raspored prtljaga može da utiče na ravnotežu vozila, pa obratite pažnju gde ćete šta smestiti. Najteži komadi treba da budu na dnu, u sredini, a ostalim stvarima popunjavajte preostali prostor. Ako vam se rezervni točak nalazi u gepeku, imajte u vidu da treba da vam bude koliko-toliko dostupan.

      6. Obavezna oprema

Ovo svakako uvek treba da imate u vozilu, ali ipak proverite da li je sve tu: reflektujući prsluk, sigurnosni trougao, prva pomoć, sajla ili poluga za vuču, protivpožarni aparat. Od svega nabrojanog, jedino reflektujući prsluk mora da vam bude pri ruci: u pregradi u vratima vozača ili u kaseti ispred suvozača.

Na kraju, na put uvek krećite odmorni i ne zaboravite da na svaka dva ili tri sata napravite pauzu. Da biste bili potpuno sigurni da vam ni nepredviđene situacije neće upropastiti letnji odmor, uplatite i pomoć na putu – bićemo vam na raspolaganju 24 sata, 365 dana godišnje, na svim putevima u Srbiji, Evropi i Turskoj.

Želimo vam lep odmor!Kako odabrati najbolji automobil

Kupovina automobila nije nimalo lak posao. Koje parametre uzeti u obzir; šta je važno, a bez čega se može; kako razlikovati želje od realnih potreba – ova pitanja samo su početak potrage za automobilom koji treba da vas služi u godinama pred vama. Dobra vest je da se sa malo istraživanja i planiranja najveći deo nedoumica rešava sam od sebe, pa odluka dolazi prirodno.

Šta su vaše realne potrebe, a šta želje

 Koji je, ili još bolje šta je „pravi“ auto za vas, zavisi od toga ko ste i šta očekujete od automobila. Neko želi da pokažete kako je bogat, da ima stila, neko voli da „doda gas“, ali sve košta, a osim više cene samog vozila, mogu se očekivati i viši troškovi upotrebe.

Kada birate automobil kojim ćete zadovoljavati redovne potrebe, glavni kriterijum treba da bude praktičnost, kao i odgovori na osnovna pitanja: 

Da li najčešće vozite po gradu, auto-putu ili van asfaltnih puteva?

Koliki je svakodnevni put do posla i nazad, koliko vam je važna potrošnja goriva?

Šta želite od opcione opreme: navigacija, rikverc-kamera, kožna sedišta, ozvučenje…

Koliko ukućana odnosno redovnih putnika prevozite?

Koliko iznosi rata za kasko osiguranje?

Drugi modeli u istoj klasi

Verovatno već imate određeni model na umu – većina ljudi ga ima. Međutim, proizvođači danas prave nove modele nezapamćenom brzinom, pa pravi auto za vas lako može da bude onaj za koji niste ni čuli. Čak i ako ste sigurni u svoj izbor, uporedite ga s ostalima u klasi, barem po onim osobinama koje su vama najvažnije.

Test vožnja

Ukoliko ste našli izglednu ponudu (još bolje nekoliko izglednih ponuda), dogovorite se o test vožnji. Uvek je bolje da probate nekoliko automobila – jer jedan od njih je uvek bolji od ostalih.Tek kad se nađete za volanom, počinje ozbiljno procenjivanje da li je automobil koji želite zaista za vas. Auto testirajte onako kako biste ga vozili svaki dan u saobraćaju: krenete i stanete više puta, vozite u rikverc, probate sve vrste parkiranja, a naročito unazad. Sve vreme osluškujete automobil: zvuk motora, menjača, ventilatora, klima-uređaja, prekidača.

Troškovi upotrebe, to jest posedovanja

Neki modeli mogu biti jeftiniji pri kupovini, ali skuplji kad na red dođe korišćenje i održavanje, a po pravilu im je i cena po kojoj ih možete prodati niža. Pre donošenja konačne odluke, obavezno istražite godišnje ili dugoročne troškove posedovanja, tj. upotrebe.Jedan od najčešće predviđenih troškova upotrebe jeste kasko osiguranje, naročito kod polovnih vozila. Iskustvo pokazuje da se nepredviđene situacije neizbežno događaju i da šteta, bilo da nastaje u vožnji ili na parkingu, ne zavisi samo od vas. Štaviše, najčešće će je proizvesti neko drugi, ko ne mora biti „uhvaćen na delu“. Takođe, štetu možete prouzrokovati reagujući na iznenadno ponašanje drugog učesnika u saobraćaju.

Kasko osiguranje je način da trošak štete na automobilu, često previsok za plaćanje odjednom, rasporedite kao sračunati mesečni trošak, deo redovne upotrebe vozila.

Konačan odabir i kupovina

Kad provozate nekoliko automobila, izbor bi trebalo da bude očigledan. Ako niste sigurni, pričekajte dok vam se utisci slegnu. Ukoliko vam se dopadne više modela, i svi su podjednako dobri, tada na red dolaze preferencije i lični ukus.Poklon vaučeri

 Поводом пролећне акције за осигурање аутомобила која ће трајати у периоду од 22.03.2021. године до 30.04.2021. године, приликом закључивања и обнове уговора о осигурању комбинованог осигурања моторних возила (АУТО КАСКО), ауто незгоде и помоћи на путу, Компанија ће одобравати на свим продајним местима примену комерцијалних попуста на премију осигурања.

    Такође поводом наведене пролећне акције одобрава се додатни поклон,  за путнички и теретни програм у фиксном износу од  4.000,00 динара, који можете искористити на свим Дунав центрима и техничким прегледима Дунав аута, почев од 22.03.2021.године, до 30.04.2021. године, уз закључену полису АУТО КАСКА, за сва возила, како она која која се први пут региструју, тако и за сва остала возила, (обнова осигурања, као и уговарање осигурања за половна возила).

          Гарантна писма која су издата сагласно претходном тексту, могу се реализовати до 31.08.2021. године, за плаћање услуга и куповину робе искључиво на Дунав центрима и техничким прегледима Дунав аута.

 

VaučerDa li ste spremni za zimsku vožnju?

Poslednjih godina ne može se sa sigurnošću utvrditi kada počinje zima. Zato je idealno da svoje vozilo za zimske uslove pripremite već u novembru. A svaka pomoć na putu je dobrodošla.

Zimska vožnja može da bude uživanje, ali za to uživanje morate dobro da se pripremite. Kada je vaše vozilo u pitanju, zima donosi mnogo više od zimskih radosti.

Ključne savete smo vam već predstavili. Sada dodajemo one koji će vam zaista biti pomoć na putu.

 

Zaštita donjeg dela vozila

So koju putari koriste da vam olakšaju vožnju može da nanese štetu vašem vozilu. Slana kaša koju točkovi stvaraju zavlači se u najsitnije pore i, osim izgleda vašeg automobila, narušava i bezbednost. Temeljno čišćenje sprečiće da vaše vozilo prerano strada od korozije.

Izduvni i kočioni sistem

Ukoliko ovde postoje oštećenja, vrlo je verovatno da ćete tokom vožnje doći u nepriliku. Zamenite delove koji su se oštetili ili korodirali, i ne zaboravite kočiono ulje. Njega – zbog visoke sklonosti ka upijanju vlage – obavezno treba zameniti najmanje jednom u dve godine.

Zaptivci vrata i poklopaca

Sve „kedere“ trebalo bi premazati glicerinom, da se ne bi zamrzli. Ne zaboravite brave: isprskajte ih podmazujućim i antikorozivnim sprejom. To ponavljajte više puta tokom zime.

Grejanje i hlađenje

Obavezno proverite svoj klima uređaj jer će vam često rešavati problem sa zamagljivanjem stakala. Ipak, stakla svakako premažite i sredstvom protiv zamagljivanja. Održavajte sve prozore čistim jer se na zaprljanom staklu vlaga mnogo lakše kondenzuje.

Brisači

Zamenite istrošene metlice brisača, a u vodu za pranje vetrobrana dodajte sredstvo protiv smrzavanja. Sve to treba uraditi pre prvih mrazeva – aktivirajte uređaj za prskanje dovoljno dugo da sredstvo prođe kroz celu instalaciju, do same prskalice.

Sve ovo biće vam od velike pomoći na putu. Ipak, za sve nepredviđene situacije bolje je da uz sebe imate i Pomoć na putu. Međunarodni sistem podrške na raspolaganju vam je 24 sata dnevno, 365 dana u godini na teritoriji čitave Srbije, Turske i cele Evrope. Dobićete potrebnu pomoć, ali i pokriće troškova u slučaju da vaše vozilo više nije u voznom stanju.

Više saznajte ovde ili pozovite naš Kontakt centar. I uživajte u vožnji!Pripremite vozilo na vreme za zimsku vožnju i budite bezbedni uz auto – kasko osiguranje

 

Sa prvim hladnim danima i padom temperature, priprema vozila za zimsku sezonu predstavlja jedan od imperativa sigurne vožnje. Kako bi vožnja bila bezbedna, a vaš automobil pripremljen za putovanja i po nižim temperaturama, ne treba odlagati pripremu za zimsku sezonu i odlazak u servis.

Šta je to što možete da uradite da pripremite vaše vozilo na vreme i sprečite neželjene situacije na putu?

Pre svega, zimska oprema je obavezna za sva vozila u našoj zemlji u periodu od 1. novembra do 1. aprila. Zbog vremenskih uslova, koji nekada umeju da iznenade, vozila u ovom periodu moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, sa minimalnom dubinom šare od 4 mm. Ukoliko imate letnje gume, znajte da one sa prvim padom temperature, iznenadnim snegom ili poledicom, gube svoja svojstva, jer loše prijanjaju na put. Time rizikujete ne samo plaćanje kazne, već i mnogo više – bezbednost na putu i učestvovanje u neželjenim situacijama, koje mogu biti višestruko skuplje.

Važno je da znate da u slučaju da dođe do nezgode na putu koji je pod snegom ili ledom, vozilo koje nema sve četiri zimske gume tretiraće se kao tehnički neispravno. U tom slučaju i vozač i vlasnik vozila dužni su da osiguranju nadoknade svu štetu nastalu u saobraćajnoj nezgodi, dok se kod oštećenja kasko osiguranog vozila, gde je nezgoda nastala usled ovakve tehničke neispravnosti, gubi pravo iz osiguranja.

Redovan pregled guma je takođe potreban kako bi se na vreme otkrila potencijalna mehanička oštećenja. Ne zaboravite da proverite pritisak u gumama, barem jednom mesečno, a koliko ih je potrebno dopunjavati zavisi od automobila koji vozite.

Akumulator je tokom zimske sezone takođe pod značajnim opterećenjem. Izloženost niskim temperaturama, korišćenje svetala, brisača i grejača, razlozi su zašto je potrebno proveriti na vreme stanje akumulatora, te ga eventualno dopuniti.

Pored upotrebe obavezne zimske opreme, savet vozačima je i da tečnost za pranje stakla koju koriste leti zamenjene zimskom, koja se u slučaju niskih temperatura neće lediti. Antifriz zimi ima važnu ulogu, jer pored toga što štiti od zaleđivanja tečnosti, štiti vaš automobile i od korozije.

Od pribora za put, predlažemo vam da na duža putovanja ne krećete bez lanaca, metlice i grebalice za otklanjanje leda, rukavica i baterijske lampe.

Kako je vaše vozilo tokom zimskog perioda izloženo brojnim rizicima, najsigurniji način da zaštitite sebe i ostale učesnike u saobračaju, ali i vaše vozilo od eventualne nezgode, jeste posedovanje polise auto-kasko osiguranja. Osiguranje vašeg automobila polisom auto-kasko osiguranja Kompanije „Dunav osiguranje“ omogućava vam da nadoknadite štetu na tehnički ispravnom vozilu, bez obzira da li ste akter ili učesnik u neželjenom događaju.„Dunav osiguranje“ i „Dunav auto“ donirali 11,35 miliona dinara RFZO-u i Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“

 

Preduzeće „Dunav auto“, koje posluje u sastavu Kompanije „Dunav osiguranje“, doniralo novo putničko vozilo marke fiat 500L Mirror vrednosti 1,35 miliona dinara Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Vozilo će koristiti terenskim službama Instituta da stignu svuda gde se njihova pomoć očekuje u borbi za suzbijanje epidemiije Covid-19.

Podrška i pomoć su dragoceni ukoliko stignu u pravo vreme.Dunav autu nagrada za doprinos i posvećenost bezbednosti saobraćaja na putevima

Nagradu za doprinos i posvecenost bezbednosti saobracaja na putevima žiri Automobilskog foruma 2014 dodelio je preduzecu Dunav auto, društvu koje posluje u sastavu Kompanije Dunav osiguranje.

 

U vreme kada Dunav auto obeležava 15 godina postojanja, nagrada Automobilskog foruma dolazi kao potvrda kvaliteta u obavljanju tehnickih pregleda, uprkos hiperprodukciji u toj delatnosti u poslednjih nekoliko godina. Dunav auto ostaje dosledan sloganu „Sigurni na putu”, kao i principu da je jedino tehnicki ispravno vozilo dobro za ucešce u saobracaju. U skladu s tim principom, Dunav auto ce u godini svog jubileja, uz strucnu podršku najvažnije organizacije iz ove oblasti na svetu CITA, pokrenuti niz aktivnosti na unapredenju struke tehnickog pregleda, i pozvati sve relevantne ucesnike i zvanicne organe da doprinesu regulisanju ove oblasti, što je u interesu cele društvene zajednice – rekao je u obracanju medijima Andrija Vujicic, direktor Dunav auta.

Preduzece Dunav auto posveceno je bezbednosti saobracaja, i saglasno tom opredeljenju, poseduje najveci broj servisa u Srbiji. Sa više od 80 centara za tehnicki pregled širom zemlje, Dunav auto predstavlja najvecu organizaciju u svojoj delatnosti u regionu, ciji je rad prepoznao i priznao i Medunarodni komitet za tehnicke preglede (International Motor Vehicle Inspection Committee – CITA).